"Fruktansvärt hänsynslöst beteende"

Polisen fördömer buskörningen i stan och försöker att vara mer närvarande vid Entré och längs med Hedvägen. Samtidigt har de svårt att nagla fast de skyldiga eftersom de smiter när de ser polisen.
Trelleborg • Publicerad 31 augusti 2009

TRELLEBORG. – Det här är ett fruktansvärt hänsynslöst beteende som riskerar att skada helt oskyldiga människor. Det är ingenting som vi tolererar, inte på något vis, säger Sven-Inge Nilsson, närpolischef i Trelleborg.

Han berättar att polisen har en uttalad inriktning att lägga mer tid på att patrullera längs vägsträckorna där buskörningen brukar pågå. Det gäller Entrés parkering som utgör en samlingspunkt för buskörarna, Hedvägen, Vannhögsgatan och Hedvägens förlängning ut mot Västra ringvägen och Pergos lager. Men hur mycket krut de kan lägga på bevakningen är till sist en resursfråga:

– Vi har inte de resurserna att vi kan sitta och bevaka till exempel Flaningen i flera timmar, säger han.

Ett problem för polisen är att aktiviteterna bland den "bilburna ungdomen" på Entrés parkering avstannar så fort en polisbil kommer i närheten.

– I regel har de här personerna varningssystem för oss, säger Sven-Inge Nilsson.

Visst skulle det underlätta att använda civilbilar, men även det är en resursfråga, säger han.

Samtidigt vill han uppmuntra allmänheten att höra av sig till polisen:

– I den mån vi får tips om pågående eller förestående aktiviteter så är det inget vi lägger åt sidan utan då försöker vi hantera det direkt. För det här är oerhört farliga aktiviteter.

Johan Silfversten Bergman
Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.