Annons

Frostig stämning i Gislövs hamn

Trelleborg • Publicerad 18 juli 2007

Eva-Lena Olsson, fiskare i Gislövs hamn, har hamnat på kollisionskurs med Trelleborgs Båtsällskap angående placeringen av ishuset i hamnen.

Efter Båtsällskapets utspel om att den föreslagna placeringen av ishuset i Gislövs hamn är olämplig har stämningen mellan några av fiskarena i hamnen och Båtsällskapet blivit frostig, för att inte säga iskall.

Annons

– Jag förstår inte vad Båtsällskapet menar när de skriver att ishuset kommer att stå i vägen för dem, säger Eva-Lena Olsson.

Båtsällskapets förslag att riva några av bodarna i hamnen spolar Eva-Lena Olsson helt.

– Raden av bodar är ju en del av kulturmiljön här i Gislövs hamn, säger hon.

Eva-Lena Olsson menar att bodarna bör stå kvar som de står i dag och att placeringen av ishuset som förslås i bygglovsansökan är den bästa.

Enligt planerna ska ishuset med toaletter och andra utrymmen byggas på ett område som i dag till största delen är bevuxet med gräs.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons