Annons

Fritt fram för 3G-mast vid Granhyddan

Kammarrätten tar inte upp en begäran om omedelbart stopp för bygget av en 3G-mast vid Granhyddan i Beddingestrand.
Trelleborg • Publicerad 29 juni 2005

Det är några grannar samt Lennart Frigård på Granhyddans camping som begärt inhibition (omedelbart stopp) av bygglovet för en 3G-mast vid Granhyddan i Beddingestrand.

Både länsstyrelsen och länsrätten har redan sagt nej till inhibition av mastbygget och nu beslutar kammarrätten att inte ta upp ärendet till prövning.

Annons

Kammarrätten tar bara upp ärenden av den här typen om de har en principiell betydelse och kan få prejudicerande effekt, alltså vara ledande för rättstillämpningen i framtiden.

Kammarrätten menar att det här fallet inte är av den sorten och länsrättens avgörande står därför fast.

De omkringboende som klagat och Lennart Frigård har haft en rad argument mot 3G-masten, som till exempel att den kan vara farlig för de boende på campingen. Boendemiljön och landskapsbilden samt kulturmiljön skulle också bli störd på ett oacceptabelt sätt om masten får byggas vid Granhyddans camping, menar de klagande.

Att fastigheterna riskerar att få sjunkande värde är också ett argument mot masten för de kringboende.

Att alla instanser nu sagt nej till omedelbart stopp kan antyda att det även kommer att bli ja till bygglov för masten i det slutliga avgörandet.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons