Annons

Fritt fram att förtidsrösta

Förtidsröstningen är igång. I år är det också möjligt att rösta i samband med veckohandlingen.
Trelleborg • Publicerad 1 september 2010
Tulla Brandtman och Göran Ling tar emot Ulf Bingsgårds (M) förtidsröst.
Tulla Brandtman och Göran Ling tar emot Ulf Bingsgårds (M) förtidsröst.Foto: 

Från och med onsdag kan väljarna förtidsrösta och för första gången vid ett riksdagsval är det möjligt att göra det i ett antal butiker i Trelleborg. Bland de första att rösta var kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).

– Vi testade förtidsröstning i butiker vid Eu-valet förra året. Antalet förtidsröstande ökade markant och det var väldigt uppskattat, säger Ulf Bingsgård.

Annons

Förtidsröstning går till på samma sätt som röstning på valdagen, men väljarna har 19 dagar på sig att rösta. Göran Ling är röstmottagare på City gross, det var han också vid Eu-valet.

– Vi gjorde en utvärdering efteråt och många tyckte att var enklare att ta med sig sitt röstkort när man ändå är och handlar. Då får man det gjort, säger han.

I år har kommunen gjort en satsning på unga arbetslösa som erbjudits att jobba administrativt med förtidsröstningen. Det handlar om fem ungdomar som arbetar ungefär halvtid under en månad.

– Tanken är att de också ska lära sig att vara röstmottagare i framtiden, säger Ulf Bingsgård.

Anna Thulin
Sandra Douglasdotter
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons