Annons

Fritidsgård kan få pengar till personal

Anderslövs fritidsgård får 260 000 kronor extra i kassan för i år. Pengarna ska gå till personalförstärkningar.
Trelleborg • Publicerad 6 april 2012
Foto: Tomas Nyberg

Anderslövs fritidsgård har öppet sex dagar i veckan och närmare 30 besökare varje dag. I nuläget har fritidsgården en heltidsanställd fritidsledare och tar därutöver in timanställd personal på cirka 25 procent. En förstärkning på 260 000 kronor är därför välkommen.

-Det är mycket pengar med tanke på att vi har en liten personalgrupp i Anderslöv, säger Peter Bernehov, enhetschef på fritidsförvaltningen med ansvar för kommunens fritidsgårdar.

Annons

Pengarna räcker nästan till att utöka bemanningen med en tjänst på 75 procent. Det kommer enligt Peter Bernehov inte att påverka öppettiderna men däremot kvaliteten på verksamheten.

-I Anderslöv jobbar man ofta ensam och kvaliteten går hand i hand med bemanningen. Detta är en jätteviktig förstärkning, säger han.

Fritidsnämnden gjorde ett mindre överskott förra året och ville ha med sig det till personalförstärkningar i årets budget. Men utgångspunkten när ärendet togs upp i kommunstyrelsen var att inte flytta över några pengar om det inte gällde pågående projekt.

Förslaget att ge fritidsnämnden 260 000 kronor extra kom från det socialdemokratiska oppositionsrådet Catherine Persson som fick med sig både Miljöpartiet och Kristdemokraterna. Moderaterna och Folkpartiet röstade nej till förslaget medan Centern och Sverigedemokraterna lade ner sina röster.

Det sista ordet är dock inte sagt i den här frågan som nu kommer att avgöras i kommunfullmäktige. För att förslaget ska gå igenom krävs antingen att fler partier väljer att stödja förslaget eller att partier precis som i kommunstyrelsen väljer att lägga ner sina röster.

Louise Löfgren
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons