Annons

Fritidsgård kan få flytta till paviljong

Fritidsgården i Skegrie måste flytta ut. Men det finns inga andra lokaler i Skegrie. Därför har Servicenämnden sagt ja till att låta fritidsgården flytta in i paviljonger, men bara tillfälligt.
Trelleborg • Publicerad 27 augusti 2014

Skegrie skola är trångbodd och behöver lokalerna ovanpå Körsbärsgårdens förskola. Därför måste fritidsgården i Skegrie snart flytta. Servicenämnden har inventerat lokalutbudet i Skegrie men inte hittat något som är lämpligt för en fritidsgård. Därför har de nu sagt ja till att erbjuda fritidsnämnden en paviljong som alternativ. Den ska placeras i anslutning till Skegrie skola och innebär att fritidsgården blir tillgänglig även för rörelsehindrade.

– Men vi är överens i nämnden att en paviljong ska vara en tidsbegränsad lösning. Vi vill ha riktiga hus för verksamheterna, säger nämndens ordförande Gunnar Grafström (M).

Annons

Den mer långsiktiga planen är att bygga till Skegrie skola och då även se till att det blir lokaler för fritidsgården. Gunnar Grafström hoppas att det inte blir en alltför lång process.

– Jag hoppas att det tar högst tre år, inte längre, säger han.

Fritidsgården i Skegrie öppnade så sent som förra våren. De har blivit lovade att vara kvar i de nuvarande lokalerna året ut.

Louise Löfgren
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons