Annons

Fritidsbåt i sjödrama

En segelbåt drabbades av motorhaveri ute till havs, sydväst om Trelleborg, på måndagseftermiddagen. Ombord fanns en dansk familj, bestående av föräldrarna och tre barn.
Trelleborg • Publicerad 22 juli 2002

Förgäves försökte familjen starta båtens motor då vindarna tilltog. Det blåste rejält och under den sena eftermiddagen var det styv kuling ute på Östersjön. Haveriet skedde tre sjömil från Stavstensudde, vilket motsvarar ungefär fem kilometer. Nödanropet från besättningen på segelbåten gjordes strax efter klockan 16 på måndagseftermiddagen. - Det var verkligen turbulent väder. Från positionen där vi plockade upp fritidsbåten var det fyra-fem meter höga vågor, berättar Christer Berg på Sjöräddningen. Sjöräddningssällskapets två fartyg kom fram till fritidsbåten vid 17.40-tiden. En halvtimme därefter hade man med hjälp av räddningsbåten "Gunnel Larsson" bogserat in den olycksdrabbade skutan till Trelleborgs hamn. Chockade men välbehållna kunde den drabbade familjen pusta ut i Sjöräddningens lokal precis vid kajen i innerhamnen. Omtumlade efter den dramatiska seglatsen stannade familjen en stund hos Sjöräddningen för att fika och berätta om sina upplevelser. Det har ännu inte kunnat konstateras vad som orsakade motorhaveriet.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons