Fritidsartiklar fick nya ägare på Ljungen

Det gjordes många fynd under lördagens bytesmarknad i Friluftsfrämjandet Vellinge-Ljungens lokal vid Vikingareservatet på Näset.
Trelleborg • Publicerad 4 februari 2007
Familjen Hansson Gladh var på jakt efter ett par nya skridskor till sonen Carl. Han fick hjälp att välja ut några lämpliga par för provning av storasyster Felica och hans mamma Elisabeth. @08 Bildbyline:bild: Claes Nyberg
Familjen Hansson Gladh var på jakt efter ett par nya skridskor till sonen Carl. Han fick hjälp att välja ut några lämpliga par för provning av storasyster Felica och hans mamma Elisabeth. @08 Bildbyline:bild: Claes NybergFoto: 

Bytesmarknaden har blivit en uppskattad tradition och möjligheter att göra fynd finns det gott om.

– Jag har köpt ett par skridskor till min yngsta flicka. Hon behöver ett par nya skridskor för att åka en tre fyra gånger nu i vinter och då är det perfekt att hitta ett par begagnade, säger Pernilla Ahlqvist från Vellinge.

Bytesmarknaden innebär att den som vill sälja få komma på förmiddagen och lämna in föremål till försäljning.

Efter lunch öppnas portarna för intresserade kunder som får möjligheten att fynda bland de inlämnade skidorna, pjäxorna, skridskorna, fotbollsskorna och andra fritidsartiklar. Bara några minuter efter att försäljningen påbörjats var lokalen full av köpsugna.

Familjen Hansson Gladh letade efter ett par nya skridskor till sonen Carl. Just skridskor var det gott om och olika modeller och storlekar fyllde ett helt bord i föreningslokalen, Uthuset som ligger vid Foteviken i Höllviken.

Flera av kunderna besökte bytesmarknaden för att leta efter lämplig utrustning inför det stundande sportlovet.

Pernilla Roshäll Berthelot

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.