Annons

Frihetsberövad får skadestånd

Den kvinna som greps och häktades misstänkt för mordbrand på Hovslagaregatan i november i fjor har fått skadestånd för att hon suttit frihetsberövad. Kvinnan släpptes och polisutredningen lades ner utan att åtal väcktes.
Trelleborg • Publicerad 19 augusti 2011

Det var den 21 november förra året som någon sprutade brandfarlig vätska genom brevinkastet till en lägenhet på Hovslagaregatan och tände på. Familjen i lägenheten fick evakueras via balkongen.

Efter händelsen riktades misstankarna mot en kvinna. Hon greps och häktades och satt frihetsberövad i 17 dagar. Men någon övertygande bevisning mot henne fanns inte och hon släpptes. Därefter har polisutredningen lagts ner och kvinnan har begärt ersättning för lidande på grund av frihetsberövandet.

Nu har justitiekanslern beviljat kvinnan nästan 17 000 kronor i skadestånd varav 14 000 kronor för lidande och 3 000 kronor för advokatkostnader.

Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons