Annons

Fri som fågeln fångades in

Familjen Giöbels undulat Fenix passade på när buren var öppen. Det gick på en sekund, sedan hade han flaxat i väg ut till friheten - och till farorna.
Trelleborg • Publicerad 5 augusti 2003
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

BILD: CLAES NYBERG Familjen Giöbel, med barnen Elias och Embla, var förtvivlade och övertygade om att de aldrig skulle se sitt enda husdjur igen. Men efter rådigt ingripande av syskonen Sandra och Sabina sitter han nu i sin bur igen och den här gången lär han stanna. - Nu får han vara i buren. Vi öppnar den inte igen, säger Madeleine Giöbel, som bor i östra Trelleborg. I en vecka var Fenix borta. Han klarade sig undan både fiskmåsar och katter och hittades i västra Trelleborg, trött och utmattad. Sandra och Sabina fångade lätt in honom och i onsdags i förra veckan annonserade familjen Giöbel efter sin fågel. - Men vi trodde egentligen att det var för sent, säger Madeleine Giöbel. Sandra och Sabina läste tidningen, hittade annonsen och ringde familjen Giöbel. I lördags hämtade Madeleine Giöbel hem Fenix igen. - Egentligen var oddsen osannolika men nu är han hemma. Han är undulaten med nio liv, säger Madeleine Giöbel. Elias och Embla Giöbel är lättade. - Det var inte skoj när han försvann. Jag var verkligen ledsen, säger Elias Giöbel.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons