Annons

Fredrik tar över på Dannegården

Han började som servitör. Nu driver han hela hotellet. Fredrik Nilsson vill utvecka Dannegården med vinkällare och vinprovning.
Trelleborg • Publicerad 5 mars 2007
Fredrik Nilsson tror att 2007 blir ett bra år för Trelleborgs hotell. Bild: Claes NybergFoto: 

Sedan i torsdags sitter inte längre herr Dannegård vid spakarna på Dannegården. Det gör Fredrik Nilsson. Han har jobbat på hotellet sedan 1997. För ett par år sedan blev han delägare. Och nu tar han alltså över hela hotellet. Något han ser som både spännande och läskigt.

– Jag ser vad man kan göra med detta ställe. Det finns en stor potential, säger han. Han låter ingen tid gå till spillo. Under våren ska alla badrum renoveras på hotellet. Samtidigt gräver han ut i källaren för att bygga vinkällare och vinprovningsrum. Där kan sällskap hyra in sig för att prova vin i lugn och ro.

Annons

En annan ambition han har är att få den kända whiskeyflaskan Springbank från 1919 såld. Den köptes för 100 000 kronor 1998 och tros vara värd runt 200 000 kronor i dag.

– Fatet gömdes under andra världskriget så att tyskarna inte skulle komma åt den. Den hittades 51 år senare och buteljerades. En av dem har vi, berättar Fredrik Nilsson och pekar på tavlan på väggen där den dyra flaskan är inramad.

Han har planer på att arrangera en whiskeyprovning där Springbank kommer att vara huvudnumret. Några företag har också visat intresse för att dricka upp flaskan vid ett besök.

Fredrik Nilsson kommer också att köra vidare med gamla populära arrangemang. Ett av dem är att låta en grupp hyra hela hotellet för en helg.

– En gång hyrde ett företag hotellet och lagade all mat samt serverade. De kände det som att de styrde hotellet för en helg och hade jättekul, säger Fredrik Nilsson.

Fredrik Nillson tar också över restaurangen i Folkets park. Där vill han fortsätta den goda utvecklingen.

– Vi har märkt att allt fler kommer till Parken. Kulturförvaltningen är riktigt duktiga på att boka in roliga arrangemang. Det vill vi fortsätta att värna om, säger han.

Sofia Bergström

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons