Annons

Från Smygehuk till Treriksröset på hjul

Med hjälp av cykel, kajak och vandringskängor ska Daniel Nilsson ta sig genom hela Sverige. I går startade resan från Smygehuk.
Trelleborg • Publicerad 15 juni 2005

– Det blir inte ensamt. När man gör en resa som denna är man aldrig ensam om man inte vill, sa Daniel Nilsson.

Han var i går på plats i Smygehuk för att starta från Sveriges sydligaste punkt. Om nästan exakt två månader förväntas han nå landets nordligaste: Treriksröset.

Annons

Daniel Nilsson kommer från Mora men har det senaste året gått en eventutbildning i Åre. Där fick han lära sig hur man projektleder arrangemang. Det var också där idén att cykla genom Sverige kom.

– Jag hade tid att planera. Det krävs mycket för att förbereda en resa som denna, sa han. Resan ska främst göras på hjul. 275 mil väntas det bli på cykeln. Men han ska även paddla 25 mil. 17 mil ska han också cykla dressincykel. Och några mil kommer han att vandra.

Syftet med resan är att göra en insats för miljön. Håll Sverige rent är sponsor och vill använda Daniel Nilssons iakttagelser för att få en uppfattning om hur skräpigt landet är.

– Jag kommer att titta på en mängd badplatser. När jag kommer fram ska jag utse Sveriges renaste badplats, förklarade Daniel Nilsson.

På Håll Sverige rents hemsida på nätet går det att följa Daniel Nilssons skräpjakt från söder till norr.

Men först gällde det att komma iväg. Daniel Nilsson hade packat sin cykel och var redo att starta. Gårdagens mål var Yngsjö. Och motvinden var redan ett faktum.

– Vädret är det enda som oroar mig. Skador tror jag inte blir några problem. Men regn och stark vind är värre, sa han innan han susade i väg.

Sofia Bergström

0410-545 41

sofia.bergstrom@allehandasyd.se

Smygehuk
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons