Annons

Från Puccini till Abba på fullsatt höstkonsert

En musikkår, tre tenorer och Marianne Mörck. När Söderslätts musikkår bjöd på årets höstkonsert var blandningen stor, både på scenen och i valet av låtar.
Trelleborg • Publicerad 18 oktober 2009
Foto: 
Foto: 
Arne Nilsson med sambon Solweig Ekdahl fanns i publiken.
Arne Nilsson med sambon Solweig Ekdahl fanns i publiken.Foto: 
Svägerskorna Jenny Karlström och Karolin Glans besökte konserten.
Svägerskorna Jenny Karlström och Karolin Glans besökte konserten.Foto: 

TRELLEBORG. Att Söderslätts musikkår är populär i Trelleborg brukar märkas på deras ofta välbesökta arrangemang. När även Trelleborgs "egen" tenor Joachim Bäckström ställer sig på samma scen tillsammans med ytterligare två operasjungande herrar och man dessutom bjudit in Marianne Mörck, då finns det knappt en sittplats kvar i Söderslättshallens B-hall.

– Jag gillar hela arrangemanget. Söderslätts musikkår är ju så bra och Joachim Bäckström gillar jag också. Och Marianne Mörck, hon är så trevlig, sade Ingrid Johansson strax innan det var dags för musikkåren med Michael Nordberg i spetsen att äntra scenen.

Annons

Söderslätts musikkår inledde själva med Home Stretch av Leroy Anderson innan de tre tenorerna, som förutom Joachim Bäckström var Carl Rahmqvist och Nils Olsson, kom upp på scenen och sjöng ett stycke av Puccini. För övrigt samma låt som tre andra, något mer kända, tenorer brukar sjunga.

När sedan även Marianne Mörck var med på scenen. Då blev det en riktigt fartfylld Abba-låt och efteråt förklarade hon, något andfådd, att det var fantastiskt att få vara 60 år och sjunga något sådant.

– Här har man en hel dröse killar som sjunger omkull en, och snygga är de, i frack och allt, sade hon och blinkade mot de tre herrarna.

Sedan fortsatte blandningen med alltifrån Edvard Person till Michael Jackson.

Ann Gäre
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons