Annons

Från prispall till svartrötter och kastruller i Skanör

I onsdags blev han trea i Årets kock och firade med stor galamiddag. Men i går var det en vanlig jobbkväll för Jakob Lells på Skanörs gästis.
Trelleborg • Publicerad 3 februari 2006
Tillbaka i vardagen igen. Jakob Lells återvände från sin första final i Årets kock med en bronsmedalj i bagaget.BILD: MAGNUS ASPEGREN
Tillbaka i vardagen igen. Jakob Lells återvände från sin första final i Årets kock med en bronsmedalj i bagaget.BILD: MAGNUS ASPEGRENFoto: 

Förberedelserna är i full gång inför kvällen. Jakob Lells sätter såser på kokning, plockar färska örter och kokar svartrötter i köket på Skanörs gästis. En vanlig dag på jobbet. Nästan.

– Tillbaka i diskrummet och stå och diska. Men samtidigt är det rätt så skönt att det är över. Jag ser fram emot att laga lite vanlig à la carte, säger Jakob Lells.

Annons

Tankarna finns redan på nästa års tävling, både hos Jakob och hos kollegan och kökschefen Martin Hansen.

– Men nu vill man vinna, säger Jakob Lells.

– Nästa år blir jag etta och Jakob tvåa, spår Martin Hansen.

Vit choklad smälts i en gryta och små munsbitar till kvällens gäster förbereds. Besökare kommer ut i köket och gratulerar till framgången. En tredjeplats i årets kock innebär lite mer uppmärksamhet än vanligt även om det mesta av ljuset faller på vinnaren.

– Men förhoppningsvis har jag redan fått uppdrag på en mässa eller så, säger Jakob Lells.

En tacksamhetens tanke går till gästgiveriets ägare Lars Wilander.

– Han satsar verkligen på företaget och uppmuntrar oss att var ute och tävla även om det kostar en del, säger Jakob Lells.

– Det här är fantastiskt roligt. Det här är ett intyg och en viktigt bekräftelse på det man gör, säger Lars Wilander.

Jakob Lells börjar bli klar i köket och nu kommer snart gästerna. Avsmakningsmenyer står på schemat. Vid 23-tiden är arbetsdagen slut i köket på Skanörs gästis.

Magnus Aspegren

Annons

0410-545 31

magnus.aspegren@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons