Annons

Från när och fjärran

Somliga hade varit på väg i fem dar i buss för att ta sig till Trelleborg. Andre reste fel med tåget och fick vända om för att med knapp nöd hinna till invägningen. Åter andra kunde resa hem mellan invägning och tävling för att sova över natten.
Trelleborg • Publicerad 6 februari 2011
Killarna Joar Svensson, Dennis Omerovic och Emil Johansson från Halmstad åkte hem till Halmstad efter invägningen på lördagen för att komma tillbaka för tävlingen på söndagen. Resan tog mindre än två timmar.
Killarna Joar Svensson, Dennis Omerovic och Emil Johansson från Halmstad åkte hem till Halmstad efter invägningen på lördagen för att komma tillbaka för tävlingen på söndagen. Resan tog mindre än två timmar.Foto: 
Från klubben Soo shim i Skellefteå kom Elin Johansson och Jennifer Ågren. De flög till Sturup från Skellefteå på några timmar.
Från klubben Soo shim i Skellefteå kom Elin Johansson och Jennifer Ågren. De flög till Sturup från Skellefteå på några timmar.Foto: 
Alina Pilugina, Polina Nikolicheva och Jura Struskin reste i fem dar med buss från Norilsk i norra Sibirien för att vara med på Trelleborg Open.
Alina Pilugina, Polina Nikolicheva och Jura Struskin reste i fem dar med buss från Norilsk i norra Sibirien för att vara med på Trelleborg Open.Foto: 
Det är kanske bäst att inte tala om hur snabbt det gick när Stig Kramer, Khalique Rana och Mikael Oguc från Grorud taekwondo club i Oslo körde till Trelleborg Open. De startade halv sju på lördagsmorgonen i alla fall.
Det är kanske bäst att inte tala om hur snabbt det gick när Stig Kramer, Khalique Rana och Mikael Oguc från Grorud taekwondo club i Oslo körde till Trelleborg Open. De startade halv sju på lördagsmorgonen i alla fall.Foto: 
John Harrison och Lottie Roberts från Wessex taekwondo club i Storbritannien missade att tåget från Kastrup inte längre stannade vid Svågertorp. Först i Ängelholm upptäckte de missen och fick skynda sig att åka tillbaka för att inte missa invägningen klockan åtta på kvällen.
John Harrison och Lottie Roberts från Wessex taekwondo club i Storbritannien missade att tåget från Kastrup inte längre stannade vid Svågertorp. Först i Ängelholm upptäckte de missen och fick skynda sig att åka tillbaka för att inte missa invägningen klockan åtta på kvällen.Foto: 
Jenna Aalto är finlandssvenska från Loviisa i södra Finland. Det tog henne några timmar att flyga till Sturup med mellanlandning på Arlanda.
Jenna Aalto är finlandssvenska från Loviisa i södra Finland. Det tog henne några timmar att flyga till Sturup med mellanlandning på Arlanda.Foto: 

Men alla har det gemensamt att de gillar taekwondo och tävlingen Trelleborg Open högt och rent. De flesta av de deltagande klubbarna har gjort det till en vana att vara med på Trelleborg Open som i år avgörs för tjugonde gången.

Trelleborgs Allehanda mötte några av gästerna på Söderslättshallen i helgen när drygt 1 000 tävlande från 41 länder gjorde upp i Europas största taekwondo-tävling i sitt slag.

Rebecka Sjöberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons