Annons

Från kommun till kommun

Som en bro över mörka vatten planeras en ny förbindelse mellan Skurups och Trelleborgs kommuner över gränsflödet Tullstorpsån.
Trelleborg • Publicerad 12 juni 2012
Från kommun till kommun ska den nya bron gå, strax söder om den gamla inofficiella och inte helt säkra bron. Foto: Lasse Bryggare
Från kommun till kommun ska den nya bron gå, strax söder om den gamla inofficiella och inte helt säkra bron. Foto: Lasse BryggareFoto: Lasse Bryggare

Idag finns nära utflödet dels en mindre spång, som går in till en tomt, samt en lite större bro. Båda har satts upp utan officiellt stöd.

– Den lite större bron är inte riktigt säker, som det ser ut, menar Sven-Åke Malmström på Skurups kommun, som driver projektet.

Annons

Meningen är att den nya bron ska placeras längre ned mot utflödet i Östersjön än den befintliga bron. Det ska bli en stadig konstruktion som ska förena de båda kommunerna.

Bron kostar 243 000 kronor exklusive moms. Dessutom tillkommer 20 000 kronor för anpassning av marken och röjning samt återställning vid ån. Meningen är att de båda kommunerna ska dela på kostnaden, som alltså blir 131 500 kronor per kommun.

Innan arbetet kan påbörjas återstår att få dispens från strandskyddet på Trelleborgssidan. Dispensen i Skurup är redan klar.

Sanna Wahanta
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons