Annons

Framtiden och gymnasiet är nära

Om mindre än fyra månader ska niorna ha valt gymnasieprogram. Igår stannade "Framtidståget" till i Anderslöv för att prata om vilka möjligheter som finns.
Trelleborg • Publicerad 15 oktober 2009
Foto: 
Lars-Peter Larsson, Kristin Svensson och Martin Rasmussen "Jag kommer nog att välja program efter vilka ämnen jag gillar för jag vet inte vad jag vill bli. Men jag går nog i Malmö, det känns roligare än Trelleborg, säger Kristin. "Vi ska bli bönder. Det är en frihet. Vi ska nog gå på Nils Holgerssongymnasiet i Skurup, säger Lars-Peter och Martin.
Lars-Peter Larsson, Kristin Svensson och Martin Rasmussen "Jag kommer nog att välja program efter vilka ämnen jag gillar för jag vet inte vad jag vill bli. Men jag går nog i Malmö, det känns roligare än Trelleborg, säger Kristin. "Vi ska bli bönder. Det är en frihet. Vi ska nog gå på Nils Holgerssongymnasiet i Skurup, säger Lars-Peter och Martin.Foto: 

ANDERSLÖV. Det är inte precis knäpptyst i aulan när Anna Kronbeck informera om vilka alternativ och möjligheter som finns både på gymnasiet och efter studenten.

– Tjejer, var inte rädda för teknik! Massa företag skriker efter er ute på arbetsmarknaden, säger hon och möts av skeptiska blickar.

Annons

Killarna protesterar högljutt när de får ett liknande tips, fast inom barnomsorgen.

Framtidståget är ett projekt som företaget Information Arbetsmarknad ligger bakom. Under hösten träffar Anna Kronbeck och hennes kollegor en tredjedel av landets nior.

Om två veckor får Väståkras nior information från programmen på Söderslättsgymnasiet.

Johan Silfversten Bergman
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons