Annons

Fräck stöld under fotbollsträning

Tjuvar slog till när spelarna i BK Skansens A-lag hade fullt upp på träningsplanen. Omklädningsrummet länsades på allt av värde.
Trelleborg • Publicerad 8 augusti 2012
Foto: JONAS EKSTR÷MER / SCANPIX
Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Med hjälp av en kofot bröt sig tjuvar in i ett omklädningsrum på Albäcksvallen mitt under BK Skansens fotbollsträning, någon gång mellan klockan 18.30 och 20 på tisdagskvällen.

– De måste ha varit flera och övervakat träningen på något sätt eftersom folk i laget sprungit in i omklädningsrummet vid tre-fyra tillfällen under träningen, säger Fredrik Sandell, tränare i laget.

Annons

Hela laget blev av med mobiltelefoner, kontanter, plånböcker, klockor och en märkeströja.

– Själv blev jag faktiskt bara av med mina skor. Det var ett par vanliga Vagabondskor. Jag fattar egentligen inte varför de tagit dem. Tyckte tjuvarna att de var snygga så får de slita dem med hälsan. Men de var snälla och lämnade husnycklar och bilnycklar, säger han.

Han har under sina tre år i föreningen aldrig varit med om en liknande stöld.

– Östra Torp och Smygehuk har drabbats av liknande stölder i vintras, men inte vi. De måste ha varit flera stycken. Det är ganska mycket folk i omlopp och trots det är det ingen som sett något, säger Fredrik Sandell.

Nu kommer laget att förändra rutinerna när det gäller värdesaker. Dessutom kommer alltid larmet i omklädningsrummet att vara på även under träning.

Sanna Wahanta
Peter Dontsov
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons