Fräck stöld i butik: ”Man blir så arg!”

När paret kom in i butiken på Slättarps gård fick Charlotta Hörnstedt direkt en illavarslande magkänsla. Men hon viftade bort den och koncentrerade sig istället på att serva mannen och ge råd vid presentinhandlingen. Några timmar senare upptäckte hon att en halv kollektion försvunnit.
Trelleborg • Publicerad 1 mars 2013
Foto: Tomas Nyberg

- Man blir så arg! Jag känner mig både ledsen och kränkt, säger Charlotta Hörnstedt på Slättarps gård.

I onsdags var hon ensam i butiken när ett par kom in. Butiken har många stamkunder men de två var nya för henne. Mannen var väldigt öppen och trevlig, medan kvinnan var mer tystlåten och höll sig i bakgrunden.

- Jag fick en magkänsla och tänkte på att de skiljde sig från våra andra kunder, men samtidigt var mannen så trevlig och jag lyssnade inte till känslan, säger Charlotta Hörnstedt.

Medan mannen frågade om råd om smycken och handlade presenter som slogs in har kvinnan plockat på sig varor för ett värde av 9 000 kronor. Vårkappor och väskor fanns bland det som försvann.

- Jag förstår inte hur hon kunnat plocka på sig allting. Det var en halv kollektion som försvann, säger Charlotta Hörnstedt.

Hon upptäckte inte stölden direkt utan först några timmar senare när hon upptäckte att det var glest på klädställningarna. Eftersom det var lugnt i butiken under onsdagen känner sig Charlotta Hörnstedt säker på att det är just paret som ligger bakom stölden. Händelsen är polisanmäld men ännu finns inga misstänkta.

Någon försäkring kan de inte räkna med och stölden är ett tungt slag för butiken. Satsningar som de planerat för, för utemiljön och ett lekland, får nu ligga på is ett tag till.

För att uppmärksamma händelsen och eventuellt få in tips har Charlotta Hörnstedt dels skrivit om händelsen på Facebook och dels skickat över signalement på paret till andra butiker.

- Det är viktigt att nätverka när sådant här händer. Jag har fått stor respons från både kunder och andra butiker. Kanske kan jag hjälpa till att stoppa det så att det inte händer igen, berättar Charlotta Hörnstedt.

Butiken har också fått in tips på personer som stämmer in på beskrivningen, vilka de lämnat vidare till polisen.

Martin Falkenby
Sanna Wahanta
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.