Annons

Fp reserverar sig mot avslag för 3G-master

Det mesta talar för att byggnadsnämnden ger avslag på byggolovsansökningarna för 21 stycken 3G-master vid sitt sammanträde på tisdag kväll.
Trelleborg • Publicerad 24 mars 2003

Socialdemokraterna, som har majoritet i nämnden, ska enligt vad Trelleborgs Allehanda erfar säga nej till bygglovsansökningarna. Först nu ger sig folkpartiet in i debatten om 3G i Trelleborg. Det är Helena Åman, ersättare i byggnadsnämnden som förespråkar bygglov. - Att ge avslag på bygglovsansökningarna är detsamma som att hejda utvecklingen i samhället, menar hon. Och hon får stöd av partikollegan Eimer Mårtensson, som är ledamot i nämnden och berättar att han ska reservera sig mot beslutet om 3G-masterna. - Det är orimligt att motsätta sig 3G-master i kommunen. Fastän det finns en gräns för hur många man kan placera runt om på Söderslätt. Man måste ta estetiska hänsyn också, säger Mårtensson. Beslutet att säga nej till fem teknikbodar för 3G-master, som fattades av byggnadsnämnden i höstas, har fått stor uppmärksamhet i såväl hela landet som utomlands, i frågan om utbyggnaden av den kommande generationens mobiltelefoni. - Jag vill inte föregripa vårt beslut i nämnden. Men visst lutar det åt att vi säger nej. Vi har för övrigt fått ett starkt stöd från flera håll, bland annat miljöministern Lena Sommestad som i senaste numret av Kommunförbundets tidning Kommunaktuellt menar att det är viktigt att kommunerna får tid till fördjupad dialog med medborgarna när det gäller 3G-master, säger Kjell Nilsson (s), byggnadsnämndens ordförande.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons