Annons

Fotbollssupportrar dömda för misshandel

Gaissupportrarna blev frustrerade när deras lag förlorade mot TFF med 3-0. Frustrationen gick ut över tre trelleborgare som fick ta emot sparkar och slag på Tre Lyktor. Nu har två gaisare dömts för misshandel.
Trelleborg • Publicerad 18 november 2010

Händelsen inträffade i april 2008. Gais-supportrarna lämnade Vångavallen i halvlek då TFF ledde med 3-0. De tog sig till Tre Lyktor där de fortsatte titta på matchen på TV.

Ett antal trelleborgare satt på Tre Lyktor och följde matchen och när två av dem skulle lämna lokalen efteråt hoppade två av Gais-supportrarna på den ene av dem. Enligt vad som framkom under rättegången ska hans kompis ha försökt hjälpa honom men blev istället själv misshandlad med sparkar och slag.

Annons

Ytterligare en trelleborgare som befann sig i lokalen ska ha blivit sparkad och fått stolar kastade över sig. Enligt vittnen rådde det stort tumult inne på puben.

Två Gais-supportrar pekades ut både av de misshandlade och av vittnen som de som tog initiativet till bråket. Dessa båda, en 22-åring och en 20-åring, dömdes av Ystads tingsrätt för misshandel. 22-åringen fick villkorlig dom och 140 timmars samhällstjänst. 20-åringen, som även dömdes för en stöld och häleri, fick skyddstillsyn och samhällstjänst i 80 timmar.

Båda ska tillsammans betala skadestånd till de tre misshandlade trelleborgarna på sammanlagt 59 000 kronor.

Anna Thulin
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons