Annons

Fotbollssupporter döms för innehav av rökbomb

Det var vid den allsvenska premiären förra året när TFF mötte IFK Göteborg som en IFK-supporter blev stoppad på väg in på Vångavallen med en rökbomb i fickan. Nu har supportern dömts.
Trelleborg • Publicerad 11 februari 2019
En supporter omhändertas av polisen under allsvenskapremiären. Arkivbild.
En supporter omhändertas av polisen under allsvenskapremiären. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren / TT

Enligt den dömda mannen hade en annan person på skoj stoppat rökbomber i fickan på folk när supporterbussen stannade på Hallandsåsen. Den dömda mannen hade sedan druckit öl i Trelleborg, och glömt att han hade bomben i fickan.

När mannen visiterades inför inträdet på Vångavallen hittades rökbomben i hans ficka.

Annons

Tingsrätten dömer mannen för brott mot ordningslagen, eftersom han utan tvivel innehaft pyrotekniska varor på en idrottsanläggning under tiden för ett idrottsarrangemang.

Tingsrätten menar också att mannen haft uppsåt, eftersom han haft information om att rökbomber var otillåtna, och han har varit medveten om risken för att han hade en bomb i fickan.

Göteborgssupportern döms till att betala 9 300 kronor i böter.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons