Annons

Fotbollspappa slog och hotade 13-åring

När de båda 13-åringarna började bråka efter en fotbollsmatch på Vångavallen lade sig deras pappor i bråket. Det slutade med att den ena pappan misshandlade sonens antagonist och hotade att döda honom.
Trelleborg • Publicerad 30 oktober 2017
STOCKHOLM 201603152016 års lagbok, Sveriges Rikes Lag i tingsrättens lokaler Foto: Henrik Montgomery / TT / kod 10060
STOCKHOLM 201603152016 års lagbok, Sveriges Rikes Lag i tingsrättens lokaler Foto: Henrik Montgomery / TT / kod 10060Foto: Henrik Montgomery/TT

Händelsen ägde rum i början av juni 2016. När de två pojklagen spelat klart sin match uppstod det som tingsrätten beskriver som ”någon form av groll” mellan två spelare i de båda lagen.

Pojkarnas pappor blandade sig i bråket och enligt åklagaren slutade det med att den ena pappan, en Malmöbo i 40-årsåldern, slog ett knytnävsslag i huvudet på den pojke som sonen bråkade med. Enligt åklagaren hotade Malmöbon också att döda 13-åringen.

Annons

I tingsrättsförhandlingarna nekade Malmöbon till både slaget och hotet, men tingsrätten går på 13-åringens version av händelseförloppet som får stöd av olika vittnesuppgifter. Skadorna finns också dokumenterade genom foton.

Tingsrätten dömer Malmöbon till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst, trots att man i domen konstaterar att en månads fängelse ”hade varit den normala påföljden”. Han döms också att betala 10 200 kronor i skadestånd till den misshandlade pojken.

Tingsrätten skriver i domen att 13-åringen utsatts för ”dubbel kränkning” genom misshandeln och hotet. Att Malmöbon agerat i upprört tillstånd ursäktar inte hans beteende, fastslår rätten.

Andreas MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons