Annons

Fotbollsgymnasium kräver konstgräs

Fotbollsgymnasiet i Trelleborg uppfyller alla kriterier från Skolverket och fotbollsförbundet. Utom att erbjuda en konstgräsplan att träna på vintertid.
Trelleborg • Publicerad 14 maj 2010
En konstgräsplan att träna på vintertid behövs för att Fotbollsgymnasiet i Trelleborg ska uppfylla kriterierna från Skolverket och fotbollsförbundet.
En konstgräsplan att träna på vintertid behövs för att Fotbollsgymnasiet i Trelleborg ska uppfylla kriterierna från Skolverket och fotbollsförbundet.Foto: 

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden beslöt på sitt senaste sammanträde att skriva till kommunstyrelsen och redogöra för problemet.

– Jag har länge bett om draghjälp i den här frågan och det är bra att gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden nu engagerar sig, säger Mats Svensson (KD), ordförande i fritidsnämnden och drivande i frågan om konstgräsplaner i Trelleborgs kommun.

Annons

Nämnden har låtit genomföra en utredning som visar att Trelleborgs fotbollsgymnasium uppfyller alla krav utom just konstgräsplan ute eller inne för vintersäsongen. Det handlar dels om Skolverkets föreskrifter, dels om fotbollsförbundet som certifierar fotbollsgymnasier.

– För närvarande finns cirka 15 fotbollsgymnasier i den här delen av landet, säger Mats Svensson. Nu vill man begränsa det till mellan tre och fem.

Enligt Mats Svensson ligger Trelleborg bra till för att bli en av de skolor som får vara kvar.

– Förbundet har höga tankar om vår organisationsförmåga efter de landskamper vi har haft här, säger han.

Men det hela hänger alltså på att Trelleborg får en konstgräsplan.

– Och det behövs ett beslut snabbt. Vi borde börja bygga planen redan i år, säger Mats Svensson. Och då måste det till ett beslut före sommaren.

Mats Svensson menar att en konstgräsplan i Trelleborg behövs av flera skäl.

– Det viktigaste är ungdomarna. Men våra elitspelare i TFF behöver också en plan som de kan använda.

Johan Silfversten Bergman
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons