Annons

Fotbollsdomare hotad under match

En fotbollsmatch med spelare i 12- och 13-årsåldern ledde till så upprörda känslor att polis fick komma till platsen. Domaren kände sig hotad och har lämnat in en anmälan om försök till misshandel.
Trelleborg • Publicerad 10 juni 2013
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Det var i lördags som FC Trelleborg och Husie IF möttes på Vannhög. När FC Trelleborg gjorde 1–0 i första halvlek brast det för några bortasupportrar. Minst en av dem gick in på planen och skällde på domaren för att han godkänt målet.

– Det var en som skrek och gestikulerade, men det var andra som också var upprörda, säger Magnus Beijmar, tränare i FC Trelleborg.

Annons

Strax efter paus var det lugnare stämning på planen, men mot slutet, när Husie jagade kvittering, blev det åter hätskt. En åskådare ville göra upp.

– Efter matchen kastades en vattenflaska mot domaren i huvudhöjd. Det var helt klart att han – en vuxen karl – ville ta domaren. Vi var några som gick emellan, säger Magnus Beijmar.

I stället för att gå till sitt omklädningsrum sökte domaren skydd i kiosken där det fanns andra människor. Därifrån ringde han polisen.

– Jag förstår fullt ut, det var helt rätt med tanke på att det var en så hotfull situation. Det hör inte hemma på en fotbollsplan eller någon annan stans, anser Magnus Beijmar.

Händelsen rubriceras som olaga hot och försök till misshandel. Den misstänkte mannen är i 35-årsåldern och inte hemmahörande i Trelleborg.

TA var på måndagen i kontakt med Husies ansvarige tränare, men han hänvisade bara till den rapport som han skickat in till Skåneboll.

– I dagsläget har vi inte fått in någon skrivelse. När vi fått det ska vi utreda det här, säger Mats Hansson, tävlingsansvarig på Skåneboll.

Mats Hansson berättar att det är respektive förening som är ansvarig för sina spelare, ledare och supportrar.

– Så som det beskrivs är det helt oacceptabelt om det gått till så här. Jag har bara varit i kontakt med domaren. Han berättade att han känt sig hotad, säger Mats Hansson.

Hur mår han?

– Vi pratade bara kort, men han mår inte så jättebra. Vi får försöka följa upp honom.

Martin Falkenby
Fanny Nyberg, Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons