Annons

Fotboll utan nationsgränser

Ett femtiotal engelska, danska och svenska Ipswichfans samlades under lördagen på Ymorvallen för att lira boll, tävla i femkamp och ha kul ihop med supportrarna för Trelleborgskombinationen.
Trelleborg • Publicerad 19 juli 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Michael Harvey från London var en av de mest hängivna. - Jag följer mitt lag runt jordklotet och har varit i Sverige en gång tidigare, när Ipswich spelade i Helsingborg, sa Michael iklädd ljusblå tenniströja med Ipswich-emblem. BILD:TOMAS NYBERG Han kom hit redan i måndags, då proffslaget Ipswich town spelade sin första träningsmatch. Trelleborg, Mjällby och Helsingör tillhör de orter som Ipswich valt att spela i denna träningssäsong. Lite sigthseeing i Trelleborg hade Michael även hunnit med mellan matcherna. - Jag såg den där paraplystatyn mitt i staden, den var fräck, sade han. Men det är främst fotboll som gäller. IFK och Ymor ser till att fansen trivs under vistelsen. - Syftet är helt enkelt att ha kul ihop, sade Per Kjellberg, vice ordförande i IFK Trelleborg som garanterade att det handlar om mycket stillsamma supportrar, inga huliganer. - Det är roligt att kunna göra något för fansen som kommer och bor här en hel vecka, tillade han. Pär Engström hade kommit från hemstaden Uppsala för att se sitt favoritlag spela och tyckte att allt var mycket väl organiserat. - Allt det här är lysande, sade han. Alla generationer, idel manliga supportrar, fanns på plats. Undantaget en kvinna som satt och njöt på gräsplanen i solgasset. - Min sambo Dave Croall tränar damlaget Pingvin, så jag är mest här för att han är intresserad, berättade Pia Petrez.

Camilla Erkenfeldt camilla.erkenfeldt@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons