Annons

Fotboll och lek blandas på Gislövs IP

Fotboll, fotboll och åter fotboll. Men ganska mycket lek också.
Trelleborg • Publicerad 20 juni 2007
Redo för match med fullklottrad boll. Bild: Claes Nyberg
Redo för match med fullklottrad boll. Bild: Claes NybergFoto: 

- Man måste lägga in lite andra aktiviteter. De kan inte spela fotboll från nio till tre, säger Anders Spetz, ungdomsansvarig i Gislövs IF.

Den här veckan anordnar föreningen sin traditionella fotbollsskola för barn mellan sex och 13 år. 95 barn spelar matcher mot varandra, tränar dribbling och straffar. Och så har de fått träffa brandkåren och TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson.

Annons

I morgon kommer Ola Toivonen och Jonas Sandqvist från Malmö FF på besök.

- Jag hoppas att de visar lite tricks. Men det blir nog en hel del autografskrivande också, säger Anders Spetz.

Barnen kommer från klubbar från när och fjärran. TFF, Vellinge IF och Östra Torp GIF, bara för att nämna några.

När barnen spelar fotboll är det ett stim av olika tröjfärger som rör sig upp och ner på planen. Gult är den vanligaste färgen, många har svenska landslagströjan på sig, men även den brasilianska syns lite här och var.

- Att öva straffar är nog det roligaste, säger David Andersson, sju år från Gislövs IF. Hanna Bauer, åtta år, som spelar i IFK Trelleborg, tycker det är roligare att vara på fotbollskola än att vara hemma.

- Här får man träffa kompisar, säger hon och ser glad ut.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons