Annons

Förvirrande pilar ska ändras

Trafikverket erkänner att ett misstag gjorts. Därför kommer inom kort ett flertal vägmarkeringar, som kritiserats av Motormännen, att ändras vid avfarterna Skegrie och Håslöv på E6.
Trelleborg • Publicerad 7 augusti 2012
Bilden är från avfarten Håslöv Räng.
Bilden är från avfarten Håslöv Räng.Foto: Lars-Olof Olsson

Den 13 juli skrev TA om att Motormännen var kritiska till flera vägmarkeringspilar vid avfarterna Håslöv och Skegrie på E6.

De kritiserade pilarna leder folk, som kört av motorvägen, att köra på motorvägen igen trots att en majoritet egentligen ska svänga höger eller vänster. Nu får Motormännen rätt.

Annons

– Det har skett något fel i beställningen i samband med projekteringen. Det är helt enkelt en miss. Jag kan inte säga riktigt när vi kommer att rätta till detta eftersom det är semestertider, men vi har redan beställt ommålningsarbetet, säger Carina Rudnert, enhetschef för trafikmiljöenheten vid Trafikverket.

Enligt henne är de pilar som idag finns på de sex olika avfarterna inte egentliga färdvisare utan mer till för att förhindra bilister som färdas på vägen ovanför E 6 att köra ner på motorvägen och hamna i fel färdriktning.

– Nu kommer det att målas pilar som visar trafikanterna åt höger och vänster när de kommer upp från avfarterna, säger Carina Rudnert.

Motormännens vägombud Lars-Olof Olsson var den som upptäckte de förvirrande vägmarkeringarna och hörde av sig till Trafikverket med ett krav på en förändring av vägmarkeringarna.

– Det är naturligtvis glädjande nyheter att det ska målas om. När den här typen av förbättringar sker efter påpekanden känns det bra att vara vägombud, säger han.

Sanna Wahanta
Peter Dontsov
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons