Annons

"Förvandla Forum till Pensionärernas hus"

Kommunen bör köpa Trelleborgs konferenscentrum, Forum, och göra om det till ett Pensionärernas hus. Det föreslår Willy Andersson, ordförande i Söderslätts kommunalpensionärer.
Trelleborg • Publicerad 23 februari 2011
Här på Trelleborgs konferenscentrum skulle det kunna bli ett Pensionärernas hus, föreslår Willy Andersson.
Här på Trelleborgs konferenscentrum skulle det kunna bli ett Pensionärernas hus, föreslår Willy Andersson.Foto: Claes Nyberg

I ett brev till kommunstyrelsen, alla politiska partier och kommunala pensionärsrådet förslår Willy Andersson en lösning på problemet med vad som ska hända med Trelleborgs konferenscentrum, Forum.

I sitt förslag menar han att även andra föreningar, till exempel för rörelsehindrade, ska kunna utnyttja lokalerna.

Annons

Willy Andersson räknar upp en rad saker som han ser som fördelar med förslaget:

Restaurangskolan skulle kunna vara kvar liksom Victoriasalongen. Utrymmena är handikappvänliga och Forum ligger centralt och lättillgängligt. Det föreningarna får i bidrag för lokaler går tillbaka till kommunen.

Det finns stora och fina utrymmen för motion för äldre, för kontor och verksamheter. Äldrerådgivare och dietister skulle kunna ha verksamhet i huset.

Den enda nackdel Willy Andersson ser är att det saknas framåtriktade insatser mot ett gemensamt mål och att handläggningstiderna till beslut är onödigt långa.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons