Annons

Förvaltning söker chef en gång till

Två år har gått sedan Karin Cederholm sa upp sig från tjänsten som socialchef. Fortfarande har ingen tagit hennes plats. Hittills har det istället lösts tillfälligt, men nu är behovet av en fast anställd socialchef akut.
Trelleborg • Publicerad 20 maj 2011

I juni lämnar både den tillförordnade socialchefen Anna Borgius och den biträdande socialchefen Cathrine Eriksson sina anställningar i kommunen. Båda har haft visstidsanställningar som under de senaste två åren förlängts, men nu är det alltså slut med det. Därmed ska rekryteringen av en ny, fast anställd, socialchef inledas igen.

– Vi var mitt i en rekryteringsprocess efter Karin Cederholm när den avbröts på grund av en ekonomisk kris, säger socialnämndens ordförande Marianne Ohrlander (M).

Annons

Hon menar att oroligheterna som föregått beslutet om den nya förvaltningsorganisationen samt rockaden bland tjänstemän som slutat och börjat påverkar förvaltningens arbete negativt. Samtidigt understryker Marianne Ohrlander att det är viktigt att beslutet om en ny socialchef inte tas för fort.

– Det är jätteviktigt att det blir rätt person på tjänsten, det är inget vi ska göra överilat.

I väntan på en fast anställd chef har socialnämndens arbetsutskott beslutat att man önskar se Marie Bergholtz som tillförordnad på posten. Hon arbetar idag som förvaltningens medicinskt ansvariga.

– Naturligtvis skulle vi ha kunnat välja någon från ett bemanningsföretag men det känns som att det skulle bli för sårbart. Marie finns redan i verksamheten och vet vad som är på gång framöver, säger Marianne Ohrlander.

Anna Borgius lämnar sin tjänst den 5 juni och Cathrine Eriksson den 19 juni. Om Marie Bergholtz blir tillförordnad chef beslutar kommunstyrelsen på sitt nästa sammanträde den 1 juni.

Martin Strandberg
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons