Förundersökning mot moderat inledd

Trelleborg • Publicerad 28 augusti 2006

På måndagen inledde åklagarmyndigheten i Malmö en förundersökning mot moderaten och trelleborgaren Johan Sjöström, vice ordförande i polisnämnden, som misstänks för bidragsfusk. Mellan november 2004 och början av juli förra sommaren fick Sjöström sjukpenning, då han var sjukskriven på deltid.

Sammanlagt fick han 66 896 kronor i ersättning. Försäkringskassan menar att det rör sig om bedrägeri och har polisanmält moderatpolitikern, som står på partiets lista till Trelleborgs kommunfullmäktige i höstens val.

– Vår bedömning är att det finns fog för att inleda en förundersökning, för att se hur mycket det ligger i försäkringskassans påstående om bidragsfusk. Det är en tjock bibba som försäkringskassan försett oss med och nu väntar förhör med de inblandade, säger kammaråklagare Anders Lethin, verksam vid andra åklagarmyndigheten i Malmö.

Enligt honom kan förundersökningen bli tidskrävande:

– Med tanke på att det här är en egenföretagare så blir det komplicerat. Det finns ingen arbetsgivare att fråga, säger Lethin.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.