Annons

Förundersökning läggs ned

Åklagaren väljer att lägga ned förundersökningen om miljöbrott för gräsklippning och röjning vid Skateholmsån. Det är samhällsbyggnadsnämnden i Trelleborg som anmält att någon klippt gräs, röjt vass och tagit ned träd vid ån.
Trelleborg • Publicerad 24 december 2011
Boel Hedgren inventerade strandskyddsområdena i Trelleborgs kommun sommaren 2010.
Boel Hedgren inventerade strandskyddsområdena i Trelleborgs kommun sommaren 2010.Foto: Tomas Nyberg, arkiv

Det handlade om en större yta som klippts, enligt nämndens undersökning. Den visade även att det inte var fastighetsägaren som brutit mot strandskyddsbestämmelserna, utan en granne.

Fastighetsägaren menade att grannen klippt gräset mot hans vilja. Grannen medgav att han klippt gräset men menade sig ha rätt till det. Det kunde grannen emellertid inte bevisa för nämnden.

Annons

Trots påpekanden från nämnden att strandskyddet gällde och att det var förbjudet att klippa och röja blev gräset klippt igen.

Men åklagaren menar att det inte går att bevisa vem som brutit mot bestämmelserna genom att röja. De som varit misstänkta kan inte bindas till något brott. Och det skulle inte heller hjälpa att jobba vidare med fallet.

Gräsklippningen, som grannen erkänt, menar åklagaren inte är något brott efter de tidigare domarna i mark- och miljödomstolen.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons