Annons

Forum viktigt bollplank för politiker

Efter tre veckor har kommunens nya ungdomsforum kommit en bit på vägen. En Facebooksida har startat där kommunens ungdomar kan vädra sina åsikter.
Trelleborg • Publicerad 24 juli 2013
Foto: 

Tre veckor är inte så lång tid, men de gymnasieelever som haft som sommarjobb att starta upp arbetet med ungdomsforumet tycker att de har kommit igång bra.

– Vi har lärt oss mycket om hur politiken fungerar och träffat politiker i olika nämnder, säger Sebastian Zakrisson, en av de åtta som ingår i ungdomsforumet.

Annons

En viktig fråga har varit hur andra ungdomar ska få kunskap om ungdomsforumet och börja använda det. Därför har ungdomsforumet startat en egen sida på Facebook och man kommer även att ha en plats på Palmfestivalen där man informerar om sin verksamhet.

Tanken är att ungdomar ska kunna vända sig till forumet för att lyfta frågor som de tycker är viktiga. Och politikerna ska använda det som en remissinstans i olika frågor.

– Alla nämnder ska använda sig av ungdomsforumet. Det blir ett viktigt bollplank i vårt arbete, säger Tina Järvenpää (FP), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons