Annons

Fortsatta brister på solarier i Trelleborg

Solarier i Trelleborg dras fortfarande med brister. Det visar en uppföljning som miljöförvaltningen gjort efter en tillsynskampanj förra året.
Trelleborg • Publicerad 14 juni 2005

Icke godkända rör. Otillfredsställande märkning och inga skyddsråd.

Det blev resultatet när miljöförvaltningen under våren följde upp tidigare tillsyn av solarierna i Trelleborg.

Annons

Miljöförvaltningen genomförde förra året en tillsynskampanj på Trelleborgs solarier. Man kontrollerade då om företagen följde miljöbalken och gällande föreskrifter från Statens strålskyddsinstitut, SSI. Nio solarier kontrollerades och en del av dem uppmanades åtgärda bristande märkning, risk för ofrivillig strålning, avsaknad av skyddsråd från SSI, brist på tvål och pappershanddukar samt bristfälliga städutrymmen.

Under våren följde miljöförvaltningen upp resultatet genom ett återbesök på fem solarier. På ett av dessa använde man rör som inte godkänts av SSI. På ett annat var märkningen på solariebädden otillfredsställande och på två solarier var inte SSI: s skyddsråd anslagna.

Ägarna till solarierna måste nu åtgärda bristerna och enligt miljöförvaltningen kommer man att följa upp arbetet längre fram.

Magnus Aspegren

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons