Annons

Fortsatt sug efter villatomter

Trycket på byggbara villatomter i Trelleborg fortsätter att öka, och kommunen planerar nu att öppna ny mark till försäljning på såväl Dalköpinge som på Vannhögsområdet och i Skegrie och Anderslöv.
Trelleborg • Publicerad 6 maj 2002

I nästa vecka hålls kommunstyrelsens budgetberedning, och där hoppas man kunna avsätta drygt sju miljoner kronor för förberedelser av ny tomtmark. Det handlar om att bygga ut vatten och avlopp, tillsammans med gatunät, på två områden i Trelleborg. I ett senare skede måste man skjuta till pengar även för parkanläggning. Man tänker sig att Dalköpinge ska fortsätta att växa med ytterligare en etapp, den tredje i ordningen. Det blir då 22 nya tomter för villor. På Vannhögsområdet, eller "Västervång" som man börjat kalla den uppblommande delen, planerar man för en andra etapp som i så fall skulle innehålla 31 nya tomter. De tomter som Riksbyggen får i kompensation av kommunen för de uteblivna byggrätterna på vikingaborgsområdet ska inte räknas in i de nu uppräknade exploateringarna. - Vi säljer bra med tomter och märker en fortsatt positiv trend vad gäller efterfrågan på tomter. Det är naturligtvis glädjande, kommenterar en förväntansfull Rutger Persson, Trelleborgs kommundirektör. De nya tomterna i Anderslöv och Skegrie kommer i ett senare skede. Detaljplanerna är visserligen färdiga, men innan man kan börja sälja tomter måste man ha klart med utbyggnad av gatu- och VA-nätet. I Anderslöv har alla de tomter som funnits tillgängliga söder om byn tagit slut. Nu tittar man därför på det kuperade området i byns nordvästra del, norr om Pålsgården. Där kan det så småningom bli ett 40-tal nya tomter. I Skegrie är det området norr om skolan som är aktuellt. Där är dock lantmännens anläggning en stötesten, och innan denna är riven kan den tänkta exploateringen om ett 20-tal nya tomter inte bli av.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons