Annons

Fortsatt strid om Nils Dacke

Inte heller förhandlingarna i Trelleborg i torsdags mellan Seko Sjöfolk och TT-line ledde till någon enighet. Företaget menar fortfarande att de kan säga upp besättningen på Nils Dacke medan facket hävdar motsatsen.
Trelleborg • Publicerad 21 december 2013
Nils Dacke.
Nils Dacke.Foto: 

- Vi står fortfarande i samma positioner och nu är de lokala förhandlingarna avslutade när protokollet är justerat, säger Jonas Forslind, avdelningssekreterare på Seko Sjöfolk.

Nils Dacke ska i fortsättningen gå mellan Trelleborg och Swinoujscie. 70 anställda på TT-Line har varslats om uppsägning och fartyget ska framöver gå med polsk besättning, enligt företaget.

Annons

Men fackföreningen Seko Sjöfolk menar att företaget inte följer lagen om anställningsskydd när man säger upp den svenska besättningen. Av de 70 är det 45 som hör till Seko Sjöfolks avtalsområde.

- Nästa steg är att ta det till centrala förhandlingar, säger Jonas Forslind.

De förhandlingarna kan komma igång i början av nästa år. Om även de slutar i oenighet är det möjligt att facket driver frågan vidare till Arbetsdomstolen.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons