Annons

Fortsatt sökande efter rånare

Trots nästan ett dygns intensivt arbete hade polisen på tisdagseftermiddagen fortfarande inga spår efter de två ungdomar som rånade Coop i Anderslöv. De fick med sig knappt 1000 kronor.
Trelleborg • Publicerad 8 november 2005
Det var Coopbutiken som rånades på måndagskvällen, bara ett hundratal meter från banken som rånades i början av juni. Bild: Tomas NybergFoto: 

– Vi hade mindre pengar än normalt i kassan, säger butikschefen Olof Holmgren. Många kunder har kommit in i dag för att visa att de bryr sig.

Polisen har hört en del vittnen men det har inte gett något. Under tisdagen har polisen också gått igenom banden från butikens övervakningskameror. På tisdagen visades kamerans filmer också för personalen i butiken. Anslag har satts upp i Anderslöv där polisen söker vittnen till rånet.

Annons

– De två som jobbade i går kväll är lediga. De är naturligtvis chockade, säger Olof Holmgren. Även om alla är lite tagna av vad som hänt så är stämningen bland personalen förhållandevis bra.

Polisen vill komma i kontakt med alla som kan ha sett något av intresse för utredningen.

– Kanske har någon varit ute med hunden och sett något. Vi är i princip intresserade av alla uppgifter från allmänheten, säger Hasse Persson, inre befäl vid polisen i Ystad. Omkring klockan 21 på måndagen kom två unga män in i Coop-butiken i Anderslöv. De var beväpnade med baseballträn och hade rånarluvor nerdragna för ansiktet. Genom att hota med bollträn tvingade de till sig knappt 1000 kronor ur kassan.

Med pengarna i en plastpåse försvann de springande upp mot skolan, längs väg 101. Under flykten slet de av sig luvorna.

Under kvällen och natten deltog sammanlagt sju polispatruller i sökandet efter rånarna. Några ställde sig vid skolan för att hejda rånarna där, men de kom inte dit. En hundpatrull fick upp ett spår som ledde mot kyrkan, men sedan tappade hunden spåret.. Senare spaningsuppgifter pekade på att rånarna rört sig söderut i Anderslöv.

Trots den massiva insatsen fick polisen inte upp fler spår under kvällen och vid ettiden på natten avbröts spaningarna. Enligt uppgifter var det flera personer som blev vittnen till rånet. Polisen hoppas på att vittnena ska kunna lämna sådana uppgifter att utredningen förs framåt.

De två butiksanställda kom inte till fysisk skada även om de blev chockade. Coop har en krisberedskapsgrupp som tar hand om chockade medlemmar av personalen.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons