Annons

Fortsatt kamp för Köpinge

Elever och föräldrar fortsätter att kämpa för Köpingeskolan. På måndagskvällen vid kommunfullmäktiges sammanträde i Parken.
Trelleborg • Publicerad 25 februari 2007
Det var en stor uppslutning när eleverna på Köpingeskolan i Trelleborg strejkade och demonstrerade 15 februari. Nu är det dags igen. Arkivbild: Claes Nyberg
Det var en stor uppslutning när eleverna på Köpingeskolan i Trelleborg strejkade och demonstrerade 15 februari. Nu är det dags igen. Arkivbild: Claes NybergFoto: 

Vid måndagens sammanträde i kommunfullmäktige i Trelleborg ska kommunalrådet Ulf Bingsgård (m) svara på interpellationen från bland andra före detta kommunalrådet Egil Ahl (s) om Köpingeskolans framtid.

I samband med det planerar elever och föräldrar från Köpingeskolan att vara med vid sammanträdet, så många som får plats som åhörare, övriga utanför.

Annons

En förälder som kämpar för Köpingeskolan är Anna-Lena Wahldén som varit med och organiserat en gemensam promenad med facklor från öster till sammanträdet i Parken.

- Vi samlas kvart över fem vid AG: s Favör, säger hon. Jag uppmanar alla från Öster att gå med.

Elevernas ska också lämna över namnunderskrifter till skolnämndens ordförande Bengt Gunnarsson (m).

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons