Annons

Fortsatt jakt på lokaler

Niorna på mögeldrabbade Köpingeskolan får klassrum på gymnasiet redan inom kort.
Trelleborg • Publicerad 29 november 2006
Köpingeskolans rektor Ronnie Svanberg berättade om läget för klassombuden på ett möte på onsdagskvällen. Bild: Claes Nyberg
Köpingeskolans rektor Ronnie Svanberg berättade om läget för klassombuden på ett möte på onsdagskvällen. Bild: Claes NybergFoto: 

Den informationen lämnade skolans rektor Ronnie Svanberg på ett möte med klassombuden i Pilevallskolans matsal på onsdagskvällen.

– Vi tror att ytterligare en årskull har klart med samlade lokaler från och med nästa termin, men kan ännu inte säga var, eftersom det inte är hundra procent klart. Den tredje årskursen har vi en del alternativ för, så det ska nog lösa sig också, säger Ronnie Svanberg.

Annons

På mötet berättade han för klassombuden om hur många ställer upp för Köpingeskolan när jakten på lokaler för skolans undervisning pågått. Det handlar om en rad institutioner och enskilda i Trelleborg, idrottsklubbar, kyrkor och andra.

– Vi har mött ett fantastiskt gensvar, säger han. Många ställer upp på ett mycket fint sätt.

Just nu är läget sådant att niorna redan inom kort kan få samlad plats med fem klassrum på gymnasiet.

– Gymnasiet har gjort massor för att lägga om sitt eget schema för att ge oss plats. Helt otroligt generöst, säger Ronnie Svanberg.

Ronnie Svanberg berättade också för föräldrarna att skolan ska fira gemensam Lucia och julavslutning.

– Det kan bli i vår idrottshall som inte berörs av stängningen, säger han. Vi tycker det är extra viktigt att ordna detta när situationen nu är som den är.

Fastighetskontorets personal var också med på mötet för att berätta om vad som planeras för saneringen av Köpingeskolan.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons