Annons

Fortsatt fort i Tullstorp

För snart ett år sedan körde en bilist rakt in i en trädgård i Tullstorp efter att ha sladdat genom den lilla byn, på väg från Skurupshållet mot Källstorp.
Trelleborg • Publicerad 11 juni 2003

Den skarpa svängen, kallad "kyrksvängen" i folkmun har ofta varit olycksdrabbad och efter förra årets olycka lovade polisen att titta på trafiksituationen. Men enligt de boende har ingenting hänt sedan dess. - Vi har inte sett någon polis här ute, säger Monika Svensson, en av de boende i Tullstorps by. Här är 70 genom byn, men vissa verkar köra dubbelt så fort som det. Både barn och hundar lever oerhört farligt här. Närpolischef Björn Schäfer tror att polisen har varit i Tullstorp under året, men lovar att ta de boendes oro på allvar och göra en notering när kommande trafikövervakning planeras. - Vårt bekymmer är att resurserna inte räcker till. Många ringer till oss och är upprörda över att det körs för fort ute i byarna. Tyvärr kan vi inte vara överallt samtidigt. Björn Schäfer råder de boende att kontakta den som ansvarar för vägen, kommunen eller Vägverket, för att diskutera hur man kan begränsa farten med hjälp av väghinder eller hastighetssänkning. - Det har vi gjort, suckar Monika Svensson. Jag har pratat med högsta hönset som ansvarar för vägar i kommunen. Där blev jag inte tagen på allvar utan tillsagd att bilisterna fick skylla sig själva om de kraschade med bilarna. Vad är det för resonemang? Barnen kan ju komma till skada. Hon och andra boende har nu gått vidare till Länsstyrelsen och hoppas få gehör för sina önskemål. - Jag har inte bott här så länge, så jag har kraft att lägga på detta. Men många av de boende har nästan gett upp. De har kämpat länge utan att något har hänt.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons