Annons

Fortsatt dåligt badvatten

Badvattnet i Trelleborgs kommun fortsätter att vara tvivelaktigt. På de fem badplatser där prov tages är det bara Skateholm som kan visa upp ett prov utan anmärkning i år.
Trelleborg • Publicerad 11 juni 2002

De andra fyra, Skåre skansar, Dalabadet, Gislövs strandmark, och Smyge havsbad har visat tecken på förorening. Varannan måndag tas vattenprover som analyseras för kolibakterier, fekala streptokocker och koliforma bakterier. Kolibakterier och fekala streptokocker kommer från avföring, människa eller djur, medan koliforma bakterier ger ett allmänt mått på föroreningsgraden i vattnet. Proverna i Trelleborgs kommun har tagits 27 maj och 10 juni. Vid första tillfället var vattentemperaturen runt 15 grader och två veckor senare cirka 20 grader. Vid första tillfället fick alla badplatserna tjänligt med anmärkning, vid andra var det bara Skateholm som saknade tecken på förorening.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons