Fortkörare på E 6 fångades

Det går undan på väg E 6 mellan Vellinge och Trelleborg. Därför satsar trafikpolisen på fler kontroller för att få ner hastigheten på vägen och minska olyckorna.
Trelleborg • Publicerad 14 oktober 2003

Många bilister fångades i nätet under tisdagens insats på väg E 6 mellan Vellinge och Trelleborg. Fartmätningen gjordes i höjd med Maglarpsbullen i södergående riktning. De som körde för fort fick sällskap av en motorcyklist som vänligt men bestämt ledde ekipaget fram till västra infarten där böter kunde skrivas ut. - I början var det lugnt men så rasslade det plötsligt till. Nu får vi kö här. Det tycker förarna inte om, de kör ju oftast fort av en anledning, säger Birgitta Gren-Jeppsson vid trafikenheten med blocket i handen. Att köra för fort är en dyr historia. De första tio kilometerna går på 800 kronor, men sedan stiger böterna snabbt till 2 000 kronor. Allt snabbare än 30 kilometer i timmen är inte bara dyrt, körkortet tas dessutom i beslag. Ett särskilt öga håller gruppen från trafikenheten på bilbältesanvändningen. Alltför många förare slarvar. Vid en riktad insats för några dagar sedan i Malmö plockade man 45 bilbälteslösa personer på bara ett par timmar. Tisdagens fartkontroll är ett led i ett större projekt för att sänka hastigheterna och det höga olyckstalet på vägsträckan mellan Vellinge och Trelleborg. - Den här vägen är underdimensionerad för att klara av den stora trafikmängden. Därför måste vi med vår närvaro försöka få folk att hålla sig till hastighetsbestämmelserna, säger Birgitta Gren-Jeppsson. God hjälp har trafikpolisen av Vägverket som regelbundet gör kontrollmätningar av hastigheterna. Därför har polisen en bra bild av vilka tider man ska sätta in sina övervakningar. ?Facit efter den en och en halv timme långa insatsen blev tio stycken fartsyndare, några bilister utan bilbälte, samt ett par körförbud.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.