Fortfarande störst i världen

För andra året i rad är Trelleborg AB störst i världen på tillverkning av industrigummi. Det skriver branschtidningen European Rubber Journal i sin redovisning över de internationella gummiföretagens resultat för 2008.
Trelleborg • Publicerad 26 augusti 2009

TRELLEBORG. Produktion av däck är undantagen i rankningen. Det är när det kommer till slangar, tätningar och liknande gummiprodukter som Trelleborg AB är störst.

Men den globala konjunkturnedgången har även drabbat Trelleborg AB.

I våras sades 30 av företagets anställda i Trelleborg upp från sina arbeten. Anna Fredriksson, personalchef för Trelleborg Industri AB i Trelleborg, vågar inte sia om huruvida fler varsel är att vänta.

– Tittar vi på de större verksamheterna i Trelleborg så ser vi nu en svag positiv trend. Men jag kan inte uttala mig om hur utvecklingen blir under hösten, säger Anna Fredriksson.

Johan Silfversten Bergman
Tobias Svensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.