Annons

Fortfarande oklart vem som blir chef

Tillsättningen av tjänsten som Trelleborgs turistchef kan lösas genom en internrekrytering. Sebastian Månsson och Petra Strandberg, som båda jobbar på näringslivskontoret är två av kandidaterna.
Trelleborg • Publicerad 21 juni 2005

– Det kan inte uteslutas att någon av dem får tjänsten, säger näringslivschefen Per Johansson när Sebastian Månsson och Petra Strandberg förs på tal.

Efter en segsliten rekryteringsprocess, som strandade tidigare i år när den tilltänkte turistchefen tackade nej, lades projektet på is.

Annons

– Det blir ingen turistchef i sommar och förmodligen inte till hösten heller. Vi får vänta och se vem som får tjänsten, sägerPer Johansson.

Han hänvisar till att kommunägda Trelleborgs utvecklings AB hittills haft två rekryteringar i år.

– Vi har anställt Sebastian Månsson som är näringslivssekreterare och Petra Strandberg som är marknadsansvarig. Jag vill att de ska jobba med sina respektive uppgifter ett tag till.

Först om ett år tror Per Johansson att det kan det stå klart vem som tar över ansvaret för turistnäringen.

Sebastian Månsson började vid årsskiftet och är projektanställd och har kontrakt på ett år. Petra Strandberg är tillsvidareanställd och ansvarar för marknadsfrågor på Trelleborgs utvecklings AB. Tills vidare är det Ditte Fagerlund, också knuten till kontoret och som är EU-koordinator, som är tillförordnad turistbyråchef.

– Tills vidare fungerar den här organisationen bra. Verksamheten är i full gång och ett 10-tal personer är engagerade för sommarsäsongen, antingen i Trelleborg, Gislövs läge eller i Smyge, säger Per Johansson.

johan.persson@allehandasyd.se

TRELLEBORGJohan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons