Annons

Fortfarande okänt varför Strandbaden brann ner

Utredningen om branden på restaurang Strandbaden i Falsterbo har lagts ner. Polisen har inga entydiga tecken på att branden var anlagd, men inte heller på att den hade naturliga orsaker.
Trelleborg • Publicerad 1 augusti 2006

– Jag har valt att lägga ner utredningen bekräftar Ann Christine Sjöbäck på Trelleborgspolisen. Men om nya uppgifter kommer fram kan vi ta upp utredningen igen.

Totalt har polisen hållit 15 förhör, kontrollerat alla kommunikationer, bussar med övervakningskameror och taxibilar.

Annons

– Det har också spridit sig muntligt att vi söker uppgifter, säger Ann Christin Sjöbäck. När vi hört om folk som filmat branden med sina telefoner så har vi kollat i vilket skede av branden de filmat.

Men det har alltså inte gett något resultat.

Det var natten till den 29 maj som restaurang Strandbaden brann ner till grunden. Det automatiska brandlarmet utlöstes vid ettiden på natten och räddningstjänster från Skanör, Höllviken, Vellinge, Trelleborg och Svedala deltog i släckningsarbetet. Men förgäves. När räddningstjänsten kom fram rök det kraftigt från köksdelen och trots att golvet sågades upp och grunden skumfylldes så gick inte byggnaden att rädda. Vindriktningen gjorde att de omkringliggande bostadshusen inte behövde utrymmas.

På restaurang Strandbaden utspelar sig traditionellt studentfesten varje år. I stället för den nerbrunna byggnaden från början av 1900-talet restes ett tvåvåningstält samtidigt som kommunstyrelsen snabbt beslutade att bygga upp Strandbaden igen. Byggnaden ägdes av kommunen och arrenderades av Thomas Fröslev sedan ett antal år tillbaka.

Redan från början stod det klart att polisen skulle behöva tips för att klara ut hur och varför branden startade. Thomas Fröslev själv blev rökskadad under försöken att rädda restaurangen undan förödelsen. Han utlyste en belöning på 50000 kronor till den som kunde lämna sådana uppgifter att branden kunde klaras upp. Men inte heller det ledde till att polisen fick in några avgörande uppgifter.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons