Annons

Fortfarande dåligt badvatten i Trelleborg

Badvattnet i Trelleborgs kommun är fortfarande dåligt. Det visar svaren på de prover som t f miljöchefen Lars Robert Göranson åkte runt på stränderna och samlade in i måndags.
Trelleborg • Publicerad 23 juli 2002

Alla fem undersökta badplatser visar tecken på förorening av bakterier. Vid Gislövs strandmark var bakteriehalten så hög att vattnet anses som otjänligt, bad ska helt undvikas. Gislöv hade även otjänligt vatten vid mätningar den 10 juni, enligt uppgifter på kommunens hemsida. Betyget tjänligt med anmärkning, eller "knappt godkänt" fick badplatserna vid Skåre skansar, Dalabadet, Smyge havsbad och Skateholm där det går bra att bada. Sett över hela sommaren har Skateholms badplats haft bäst genomsnittsbetyg vid kommunens mätningar av den totala bakteriehalten i vattnet.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons