Annons

Försvaret säger ja till vindkraftverk

Försvaret säger ja till Kraftö AB:s planer att uppföra två vindkraftverk i Grönby/Sörby.
Trelleborg • Publicerad 14 juli 2009

GRÖNBY. Om verken inte byggs inom två år gäller inte Försvarsmaktens beslut längre. Bolaget måste även skicka in slutlig position och höjd för kraftverken till Försvaret en månad innan de uppförs, så att de kan ritas in på flygkartor.

I Södra Åby gick det inte lika bra med vindkraftsplanerna. Där blev det nej eftersom de planerade vindkraftverken skulle kunna störa Försvarets system.

Annons

Kraftös planer har annars mötts av motstånd från många boende i Grönby, som inte vill ha vindkraftverken i närheten. Flera boende menar också att bolagets beräkningar om påverkan med buller och skuggningar inte stämmer, utan att effekten blir värre för de boende. Bolaget hävdar dock att man använt standardmodeller för beräkningarna. De båda vindkraftverk som Kraftö vill bygga i området blir 121 meter höga.

Miljönämnden har sagt ja till planerna på de båda vindkraftverken vid Grönby/Sörby. Ett beslut som har överklagats av grannar.

Lucas Dietrichson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons