Annons

Förstärkning ska ge bättre miljöbevakning

Bemanningen på miljöförvaltningen i Trelleborg låg jämfört med andra skånska kommuner. Men snart inrättas ytterligare en tjänst på förvaltningen och den är en särskild satsning på miljöövervakningen i kommunen.
Trelleborg • Publicerad 15 april 2002

- Den tjänsten ska vara inriktad på miljö och det innebär att vi är välrustad på miljösidan. Då får vi kanske samtidigt resurser över till annat, säger Bertil Svensson (s) ordförande i miljönämnden. En undersökning som personal på förvaltningen visar att antalet handläggare i förhållande till invånarantalet är bland det lägsta i Skåne. Enligt Lars Robert Göransson som är tillförordnad miljöchef är resurserna för Trelleborgs kommuns miljöförvaltning bara hälften av vad andra kommuner har om man ställer det i relation till antalet invånare i kommunen. - Vi måste alltid prioritera väldigt hårt, säger han och pekar på ett område som är eftersatt, hälsoskyddet. Och just det området framhåller Bertil Svensson som viktigt. - Hälsoskyddet på våra skolor samt miljö- och djurskyddet är det som är viktigast, säger han. Bertil Svensson tycker inte heller att man bara ska se till personalen på miljöförvaltningen när man tittar på kommunens miljöresurser. - Det man inte räknar in är Agenda 21 och där har vi två tjänster till som också arbetar med miljön, säger Bertil Svensson.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons