Annons

Första steget till nya salar

Trappan sätts på plats. Snart är alla baracker som ska bli klassrum monterade. "Om 14 dagar ska allt vara färdigt", beräknar arbetsledaren Rolf Ericsson.
Trelleborg • Publicerad 26 juli 2007
Den ser tung ut, men är väldigt lätt att bära. Rolf Ericsson och Simon Wirfelt lyfter upp trappan. BILD: TOMAS NYBERG
Den ser tung ut, men är väldigt lätt att bära. Rolf Ericsson och Simon Wirfelt lyfter upp trappan. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 
Craig Pennie och kollegan Tobjörn Malmberg mäter slipers.
Craig Pennie och kollegan Tobjörn Malmberg mäter slipers.Foto: 

Parkeringsplatsen söder om Köpingeskolan är snart en kunskapsborg.

Nyfikna som passerat förbi den numera nedlagda Köpingeskolan under de senaste dagarna har sett att något nytt växer fram på skolområdet..

Annons

Där på asfalten, som tidigare har berett plats för rader av fordon, läggs just nu grunden för de moduler som ska bli sex klassrum för elever som börjar årskurs nio i höst.

– Byggnaderna har stått utanför en skola i Motala. Det är därifrån de fraktas till Trelleborg, vilket tar ett tag, berättar Rolf Eriksson.

Han är arbetsledare på Jönköpingsfirman Manline, ett av de anlitade företagen som svarar för att montera barackerna.

Alla de nya lokalerna fraktas på lastbilsflak och utgörs sammanlagt av 21 enheter. Två veckor tar det innan allt arbete är avklarat.

Parallellt med monteringen arbetar både elektriker och rörmokare i byggnaderna.

– I huvudsak är det elever från årskurs nio som ska ha lektioner i modulerna. Sjuorna och åttorna från Köpinge ska gå på Pilevallskolan i stället, säger Jan Herbertsson på skolkontoret.

På sikt, om några år, kommer de som egentligen skulle ha gått på Köpingeskolan att få undervisning på Liljeborgskolan. Modulerna utgörs sammanlagt av 390 kvadratmeter, och förutom de sex klassrummen, ska det finnas plats för ett rum som kan användas av lärare.

Ett stort antal slipers har placerats ut på parkeringen.

Arbetarna mäter upp avstånd, allt för att mobilkranens långa arm snart ska lyfta dit ytterligare moduler.

En handfull arbetare är involverade i uppbyggnaden av de nya klassrummen.

Annons

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons