Annons

Första lasarettstornet invigt

Ett blågult band klipptes av och den nya sjukhusbyggnaden var invigd. Distriktsnämndens ordförande Per-Olof Olofsson överlämnade ett konstverk och sjukhuschef Fredrik Fexner tackade.
Trelleborg • Publicerad 16 april 2003
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG Dagen till ära hade nämnden för Sydvästra Skånes sjukvårdsdistrikt haft sitt sammanträde på Trelleborgs lasarett, så alla politikerna var samlade för invigningen. Fredrik Fexner berättade kortfattat om lasarettets 110-åriga historia, från 20 vårdplatser via 400 vårdplatser kring 60-talet till dagens cirka 140 platser. - Äntligen, efter mer än 15 år, sade nämndsordföranden Per-Olof Olofsson när han klippte det blågula bandet. Med det nya sjukhusbygget kommer Trelleborgs lasarett att få en bra arbetsmiljö och en bra vårdlogistik för patienter och anhöriga. Detta visar också att Trelleborgs lasarett ska ha en viktig roll i den skånska sjukvården. För distriktsnämndens räkning överlämnade Per-Olof Olofsson ett konstverk till lasarettet innan Lions Club inom lasarettets upptagningsområde överlämnade en check på 50 000 kronor och förfriskningarna tog vid.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons